Na most aztan tenyleg jo regen itm bejegyzest, de mint tudjatok eleg elfoglalt voltam az elmult 4 hetben.

kezdodott az egesz egy 4 napos York-i kirandulassal a suli 5. osztalyaval. Azon a heten Activity het volt a suliban, igy senkinek sem volt tanitas. Mar honapokkal elotte elkezdodtek a szervezesek, hogy melyik osztaly mit szeretne csinalni.ez elsosorban az iskolai elokeszitore es az elso, masodik oszayra vonatkozott, mert a tobbi osztaly kirandulni ment. Szoval volt melo a szervezessel nekunk, en is segitettem, mert hetfon meg itt volam, de leszervezni dolgoka segitettem az egesz hetre. Hetfore uszast szerveztuk a mi osztalyunknak, ami az elso volt az iskola torteneteben. Az iskolai szabalyzatoknak eleg nehez megfelelni, tele van mindenfele hulyeseggel, ami eleg idegesito. Mindenfele ok miatt peldaul az uszodaba ahol dolozom, nem is mehettunk. Nagy nehezen talaltunk egy kicsi medencet, guildford mellett, de oda is csak ugy vihettuk oket, hogy 4 tanarnak a vizben kellett lenni 11 gyerekre, mert ket csoportban vihettuk csak oket, esatobbi. Na mindegy, vegul elvittuk oket, es baromi jol sikerult, gyerekek nagyon elveztek. A vezeto tanar mondta, hogy o szeretne ebbol rendszert csinalni, akar havi egyszer...ami ugye nagy reszben megint ram harulna, mert nem csak szorakozast akar, hanem oktatast is. Majd meglatjuk mi lesz belole. 

A tobbi napra is izgalmas programokat szerveztunk a gyerekeknek, e azokon en ma nem vettem resz, mert kedd reggel York fele vettuk az iranyt. Engem anno meg sem kerdeztek, hogy szeretnek e menni a kirandulasra, csak bosztottak. Viszont nem bantam, mert az 5. osztaly a legjobb osztaly a suliban. Ennek megfeleloen az egez heten semmi gondunk nem voltveluk, teljesen jol viselkedtek. 

Az uton odafele megalltunk Sheffieldben a Magma Centerben, ami az ipari forradalombol visszamaradt bazinagy acelgyar. Ez van most berendezve muzeumnak, de teljesen interactive, szoval rengeteg minden van, amit a gyerekek kiprobalhatnak, jatszhatnak. Itt elvoltunk vagy 3 orat, ebedeltunk is, majd folytattuk utunkat. Az ut alatt is jok voltak, kartyaztak, meg filmet neztek. Estere ertunk Yorkba, elfoglaltuk a szallast, ami 10 perc gyalogra volt a katedralistol, a belvarostol. Maga a hotel nem tul nagy, mi lefoglaltuk az egeszet, igy rajtunk kivul nem volt mas. A kaja az baromi jo volt vegig, 3 fogas minden reggel es este, es boseges is volt. Reggeli utan indultunk be a varosba. Felmasztunk a varos falra, korbementunk rajta, majd koroztunk meg kicsit az ovaros szuk utcain. Delben mindig csomagolt ebedunk van, a katedralis udvaran megebedeltunk, majd jott ertunk az idegenvezetonk, aki bevitt minket, es korbevezetett, elmondott minden lenyegeset. Gyerekek is jol viselkedtek ismet, mg ertemes kerdeseik is voltak az idegenvezetohoz.

innen atmentunk a Viking muzeumban, ahol egy 6szemelyes hordoban ulve vegigvisznek a muzeumban. Kozben vegig bemutatjak, hogyan eltek az akkori emberek Yorkban, volt mindenfele korabeli szag is. Ezutan jott a Dig, ami egy asatas. De persze nemigazi, hanem szinten egy interaktiv gyerekeknek valo hely. Itt van 4 nagy godor, ami teli van apro gumidarabokkal, mintha fold lenne. Alatta meg 4 korbol valo leltek, csont, penzerme, agyagedenyek, stb. Ezeket kell kiasniuk a gyerekeknek. Utana voltak meg csontok, amikbol i kellett talaniuk, hogy emberi, vagy allati csontok, es hogy milyen allate lehet. Ekkor mar 5 ora volt, igy visszamentunk a hotelbe egy korai vacsorara, mert utana ismet a varosba voltunk hivatalosak egy Ghost setara. Ez abbol allt, hogy ujra vegigmasztuk a belvaros szuk utcait, neha megalltunk, es az idegenvezetonk elmeselt egy-egy tortenetet szellemekrol, akiket az emberek lattak. Nem volt ilyesztegetes benne, de a gyerekek azert igy is feltek kicsit. Szerintem inkabb az volt az ijeszto benne, ahogy a hapsi meselt. Nem csinalt tul nagy ugyet a sztorikbol, nem kiabalt, hanem tok nyugodt, normal hangol meselt. Ha 10 eves lettem volna lehet en is feltem volna. :) aznap este egyik gyerek az en emeletemrol elkezdett alva jarni. Meg nem aludtam, 11 ora korul vol, mikor nagy dobogast hallok agyerekek ajtajan. Mikor kimentem, nem volt senki ott, a duborges belulrol jott. Mikor benyitottam, a gyerek ott allt az ajtonal. Probaltam beszelni hozza, de nem volt vevo ra. O is brobalt beszelni, de egy ertemes szo nem jott ki belole, csak makogott. Aztan mikor mondtam neki, hogy menjen vissza az agyba, akkor visszament, lefekudt, es kesz. Reggel, viszont nem emlekezett semmire. :)

masnap reggeli utan buszra szalltunk es topmentunk eszakra. Egy oras buszut utan erkeztunk meg Eden Campbe, ami egy masodik vilaghaborus fogolytabor volt. Most viszont haborus muzeum. Itt a regi barakkok vannak berendezve. Eleg erdekesnek tunt, de a gyerekek inkabb csak vegigrohantak rajta, egy-ketto volt, aki azert elolvasott dolgokat, sztorikat. Kozben volt egy babshow is a haborus szorakoztatasrol, hogy milyen esteket szerveztek a katonaknak. Innen visszamentunk Yorkba, es bementunk a York Castle Museumba. Ezis erdekes volt, gyerekeket is jobban lekototte, ismet sok interactiv dolog volt benne, elvoltunk jo 2 orat. Ezutan este meg csinaltunk egy quiz night-ot a gyerekeknek. En osszeallitottam egy 45 kerdeses quiz-t, foldrajz, movie, tortenelem, es altalanos ismeretek, es volt extra 5 kerdes Magyarorszagrol. Vacsora elott meg osszepakoltattunk a gyerekekel, mert masnap reggel mar csaka hazaut volt hatra. Tenyleg jo volt a kirandulas, meg pihenni is tudtam, mert reggelene az ebreszto oramra keltem, nem a gyerekek zajongasara, ugyanis nem zajongtak. Ha fent is voltak, akkor teveztek, vagy jatszottak csendben a szobaukban a 7:30-as ebresztoig. A hosszu buszut utan 3:30-ra ertunk vissza a suliba, csakugy mint a masik 3 busz a tobbi osztallyal. Mindenki megtalalta a szulojet, igy mi is hazaterhettunk. 

Ezutan volt masfel nap szabadidom, majd ge szalltam, hogy otthon is eltoltsek 10 napot. Errol most nem irok sokat, mert sose fejezem be ezt a bejegyzest. :) otthon foleg a pihenese volt a foszerep, mar amennyire Mate engedte :) Par napra lementem Paksra, majd Eszter jott Fehervarra Mateval, igy volt alkalmam tobb idot tolteni veluk. Kozben Pestre is felmentem egyszer, mert egyik sulis munkatarsam husvetra Budapestre latogatott, igy talakoztunk egy ebed erejeig. Husvetkor Csoglen voltunk, mindenki ott volt, igy jol sikerult, jot lovoldoztunk, a vegen az 5 loveses szetlovest toronymagasan en nyertem 

ezt viszont most befejezem, mert a laptopom alig mukodik, ezt a bejegyzest a sulis ipadon irom, de valamiert ez is lassu... Tervezem egy uj laptop beszerzeset, de nem kapkodom el...

Szerző: spyke  2015.05.02. 18:27 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spyke.blog.hu/api/trackback/id/tr517398278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása