Kozelednek az unnepek, es ha az elozo bejegyzesben irtam, hogy minden a karacsony korul forog, akkor azota csak megjobban forog. Mar szinte nem is volt rendes tanaitasi napunk, minden nap karacsonyi temaval foglalkoztunk. Fozesen karacsonyi sutit csinaltunk, meg mezeskalacsot, meg karacsonyfadiszt. A tanteremben a nagy karacsonyi dekoraciot csinaltuk, amirol mar lattatok a kepeket facebook-on, Ashleigh meg en megcsinaltuk a ket nagyot is az ajtokra, a pingvint meg a telapot. Aztan kepeslapot csinaltunk, amit majd a szuleiknek adnak ajandekba, meg hoembereket keszitettunk, aztan a kepeslaphoz a boritekot is elkeszitettuk. Mindenki irt a telaponak is, amit a nemzeti posta osszegyujt, es minden levelre valaszolnak a Telapo neveben. Aztan van egy postalada a bejaratnal, ahova a gyerekek kuldhetnek egymasnak kepeslapot. Minden nap kiuritik oket es postazzak a cimzett osztalyba. Persze az ido nagy resze a karacsonyi szinjatek gyakorlasaval telt. Felallitottuk a szinpadot meg elkeszitettuk a diszletet, szoval mar azon probaltunk, de azert meg voltak hianyossagok. Kedden ismet proba volt, de addigra mar a jelmezek is elkeszultek, szoval rengeteg angyal, teve, csillag lett, meg 3 kiraly, egy Maria es egy Jozsef. Az angyalok voltak a mi gyerekeink, a tobbiek a meg fiatalabbak voltak. Szovege csak az angyaloknak volt, de az enekeknel mindenki enekelt. Szerdan volt a foproba, ekkor az egesz iskola nezete oket, es jopar szulo is volt. A mi darabunk volt az elso, majd kis szunet utan a elso es masodik osztaly produkcioja jott. A mi probank sokkal jobb volt, mint hetfon es kedden, idore azert osszeallt a dolog. Maga a darab az Angel Express volt. Arrol szol, hogy az angyalok elhatarozzak, hogy Jezus szuletesere begyakorolnak egy szamot, amit majd elenekelnek nekik. Szoval probalnak, probalnak, kozben jonnek a hirek, hogy Maria es Jozsef elindult Bethlehembe, aztan, hogy megerkeztek, aztan a kiralyok is uton vannak, szoval egyre kevesebb ido van, hogy gyakoroljanak. De a vegen minden jo, szepen eleneklik a dalt, es mindenki happy. Kozben termeszetesen van tobb enek is, meg kicsi tanc.

Az idosebbek egy Karacsony a foldonkivuliekkel cimu darabot adtak elo. Itt negy ufo egy urhajoval lezuhan a foldre, talalkioznak kisiskolasokkal, akik epp a karacsonyi showra gyakorolnak, igy elviszik oket, szoval megismerkedhetnek Jezus tortenetevel. Itt is sok enek van, es mivel mar idosebbek, igy a szoveg is tobb. Nagyon jo volt mind a ketto, csutortokon volt a nagy produkcio, ahol az osszes szulo ott volt, es nekik is nagyont tetszett. En voltam az operator, mind a ket produkciot felvettem, ha sikerul, akkor lementem a geprol es ottohn meg tudja nezni a csalad.

Ezzel meg nem volt vege a szinpadi programoknak, delutan ugyanis ujabb proba volt, ezuttal a karacsonyi koncertre. Itt a mi osztalyunktol felfele 6-ig mindenki szerepel. 95% enekel, a maradek 5% meg hangszeren jatszik. Van egy-ket lany akik szolot is enekelnek. Ez az eloadas most hetfon lesz a templomban, biztos jo lesz, van eg-ket szam, ami meg nem hivokent is tetszik. :) Mar varom, jo lesz kicsit mas kozegben latni oket.

Aztan kedden valami karacsonyi buli lesz nekik, amit nem tudom, hogy mi is pontosan. Az biztos, hogy ebedre specialis karacsonyi kajat kapnak, de hogy mi lesz egesz nap, azt nem tudom. Szerdan mar csak fel nap lesz, akkor mar 12:30-kor hazamennek, es nekunk tanaroknak lesz a karacsonyi ebed. Volt menu, amibol valaszthattunk, szepen fel lesz diszitve az etkezo, ja es egesz nap a gyerekek is, meg tanarok is karacsonyi pulcsiban leszunk. Soha nem volt karacsonyi pulcsim, igy ezt ugy kellett rendelnem interneten. Olyan pulcsit rendeltem, ami ugy nez ki, mint a mikulas kabatja. Vettem hozza mikulas sapkat is, igy nekem ez lesz. Rendeltem egy masikat is, ami villogott es zenelt volna, de valahol utkozben elveszett, igy visszafizettettem az arat az eladoval. Ha megis megjon, akkor meg jol jartam... :)

Csutortok es pentek mar nem lesz suli, viszont lesz napkozis tabor, ahol meg en dolgozom majd. Ez 8-5-ig lesz, plusz penzert, szoval miert ne dolgoznek...?! Aztan utana tenyleg vege erre az evre, 22-en megyek haza, majd 6-an jovok vissza, tanari oktatas lesz 7-en es a gyerekek 8-an jonnek vissza suliba.

Tegnap volt a karacsony bulink a tanarokkal. Mar 2 honapja meg lett hirdetve, be is fizettuk a penzt a kajara. Guildfordba mentunk az All-Bar-One nevu helyre, asztal 9-tol volt foglalva, de mindenki oda ment mar fel 8 korul, hogy kicsit iszogassunk, meg beszelgessunk elotte. Egesz sokan jottunk ossze, volt egy-ket hianyzo, de voltunk igy is azt hiszem 35-en. Egesz jol sikerult, jol elvoltunk. az asztaloknal voltak kis csomagok, amiben foszforeszkalos rudak voltak. Mindenki kapott egyet es ossze kellett allitani ami eppen volt. Volt fulbevalo, szemuveg, nyusziful. A harom ferfi tanar meg baseball sapkat kapott. A leiras nem volt egyszeru, hogy hogy kell osszeallitani, kuzdottunk vele rendesen. Masik ketto par perc utan feladta es improvizalt valamit. en meg kuzdottem vele es ropke 15 perc alatt sikerult valami nagyon hasonlot megepiteni. Lehet hogy igy kellett, lehet nem pontosan, de azert jo lett. :) Aztan jott az eloetel, ami nekem valami csirkes, fokhagymas majkrem volt, kenyerrel, a foetel az toltott pulykamell, sult burgonyaval es parolt zoldseggel, majd desszertnek profiteroles volt. Kozben meg soroztunk, majd kesobb azert a tancparkettet is meglatogattuk. Fel 2-kor zart a hely, igy kirugtak minket, bar ekkor mar csak 8-an voltunk amugy is. Szoval mindenki hazament. Kepek a Facebook-on. :)

Multkori bejegyzes ota megvolt az eletmentos vizsgam is, szerencsere pozitiv vegkimenetellel, igy ujabb 2 evig eletmentozhetek es tanithatok uszast. Nem volt veszes a vizsga, csak idoigenyes. 10-re mentunk, hogy atismeteljuk egy kicsit a kerdeseket, a vizsga meg 3:30-kor kezdodott es 3 oras volt. Rament az egesz szabadnapom, de hat ez van, valamit valamiert... Raadasul a 3 oras vizsgat meg ki is fizetik. :) A koncert is megvolt Londonban, Christina Perri ismet jo kis koncertet adott, tetszett nagyon.

Mult hetvegen vendegul lattatta magat Laci unokatesom, aki ismet Angliaba fuvarozott. Jol jott ki, hogy szombat delutanig leert Woking melle, majd csak hetfo reggel kellett tovabballnia, igy szombat estet es vasarnapot nalam toltotte. Csak jobb agyban aludni, mint a kamionban. De ha mar itt volt, akkor azert szombat este elmentunk egyet sorozni, kozben megneztuk a Man City meccs veget is a pubban. Utana elmentunk bowlingozni is egyet. Vasarnap leneztunk Guildfordba, hatha van valami karacsonyi kirakodas, de nem volt semmi, szoval maszkaltunk egy kicsit, majd hazajottunk. Hetfon reggel visszavittem a kamionhoz, azt mindenki ment a maga utjara :)

Azt hiszem most ennyit akartam irni, mas nem jut eszembe. Mar csak egy het es otthon is leszek, karacsonykor talalkozunk!

 

Szerző: spyke  2014.12.13. 21:13 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spyke.blog.hu/api/trackback/id/tr766980435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása