Ismet bejegyzessel jelentkezem, amit reelem mar nagyon vartatok, hisz ezer eve nem irtam. A fo ok az volt, hogy a laptopom valamiert belassult, most epp szervizben van, meglatjuk mit lehet vele kezdeni. A sulis informatikusnak adtam oda, hogy nezze meg, aztan majd megprobalom eladni, hogy valamennyi penz visszajojjon belole. Mert amugy meg vettem vasik laptopot, most azon irom a bejegyzest. Mar 3 hete vettem tlaln, szoval azert tudtam vola irni bejegyzest, de valahogy mindig elmaradt. Pedig azert meg van beszamolni valo is boven, hiszen a sitaborrol meg nem is irtam. A laptop nagyon jo amugy, a majus 1-i heten evo half-term akcioban vettem, 499 fontrol volt learazva 349 fontra azon a heten. HP pavilion laptop, een az aron, amire nekem kell, rra tokeletes.

Na akkor irok egy kicsit a sitaborrol, bar mar masfel honapja volt, azert meg beszamolhatok rola... :)

Szoval aprilis 11-en szombat reggel mentunk, 9:30-kor volt gyulekezo a repteren. 13 gyerek jot, mindenki ott volt idoben, egyik szulo csinaltatot 17 pulcsit a sitabor tiszteletere, igy mindenki abban csekkolt be. Jo meleg pulcsik, de valamiert nekem L-es meretet csinaltatott, nem kicsi, cask egy kicsit szuk, de azert jo... :) Egyik gyerekkel volt egy kis gond, mert egyiptomi utlevele van, de ketto, mert az egyik lejart, es ujat csinaltattak, viszont az ervenyes vizum a lejart utlevelben van. Szoval kicsit tovabb tartott, neki becsekkolni, mert elvittek az utleveleit ellenorzesre. Aztan vegul nem volt vele gond, de ugye hazafele a repteren is peldaul masik sorba kellett allnia, mert nem eu-s orszagbol valo.

A repulon tobb sulis csoport is volt, kb felig volt teli. Minket betettek a 7-8-9-10 sorokba, ami elvileg felaras lett volna az extra legroom miatt, de nem panaszkodtunk. Az ut 1 ora 10 perc volt, es maris Grenoble-ban voltunk. Felvettuk a csomagot, es felszalltunk a hotel altal ertuk uldott buszra. Itt is jot meg velunk egy kisebb csoport, ugyan abba a szallodaba. A buszut majd 4 oras volt, egy 10 perces szunettel, viszont szep tajakon metunk, termeszetesen vegig magas hegyekkel, de ho az nem sok volt. Olyan 6 ora korul erkeztunk meg a szallodahoz, elfoglaltuk a szobainkat, majd megvacsoraztunk. Vacsora utan lementunk a szertarba, mindenki megkapta a felszereleset, sileceket, sisakot, bakancsokat. Aztan tartottunk egy ki eligazitast nekik, majd lassan mindenki nyugovora tert.

Masnap boseges reggeli utan mar indultunk is az elso sielesre. Minden nap ket sieles volt, egy 9-11-ig, majd egy 13-15 oraig. Az elso foglalkozaskor meg mindenki egyutt volt, ket oktatonk volt, es felmertek ki milyen szinten van. Nagyjabol egy szinten volt mindenki, hisz senki se sielt meg ezelott. Azert a foglalkozas vegere ket csoportra osztottak minket, let egy halado csoport es egy gyengebb csoport. Sam (masik tesitanar) es en a halado csoportba kerultunk 7 gyerekkel. A delutani foglalkozas mar a ket csoportban zajlott, es kulon utakon mentunk. Mi felmentunk felig a hegyre es onna ereszkedtunk le. Persze jo lassan haladtunk, mert az alapokat is meg ellett tanulni, fekezes, kanyarodas, megallas, stb. Jovolt az oktato nagyon, en is rengeteget tanultam a het alatt. Ugy en mar voltam sielni egyszer fosulival, de ott csak a sajat tanaraink oktattak minket,

Gyerekek nagyon gyorsan tanultak, volt egy-ketto, aki azert lassabban haladt a mi csoportunkon belul, azokat neha elore vette, es jobban figyelt rajuk. Mindig egy sorban haladtunk egymas utan, surun megallva. Aztan ha leertunk az aljara, ujra felmentunk, es kezdtuk elorol. Egy ket oras foglalkozas alatt 2-3-szor tudtunk felmenni. Igy haladtunk minden nap, egyre feljebb a hegyen, volt 4 nagyobb hegy, ahova mentek sifelvnok az aljarol, ebbol mi ketton voltunk az elso napokban, de a tetejere meg nem mentunk fel. Azt hiszem szerdan volt, hogy teljesen felmentunk a hegy tetejere, ami 2500m magasan volt. Onnan jott le egy zold palya, ami a legkonnyebb, persze jo sok megallassal, kb 1.5 ora volt, mire leertunk. Rengeteg ido ment el a sifelvonokkal is, mert feljutni se megy gyorsan. A legtetejere ket felvonoval lehet eljutni, de egyikkel felmesz felig, onnan le kell sielni egy kicsit a masik felvonohoz, ami a tetejere megy. egy-egy felvono 8-10 perc... Pihenesnek jo, de idoigenyes, viszont a kilatas a kornyezo hegyekre pazar. A het elso feleben nagyon jo idonk volt, ami 22-23 fokot jelentett, szikrazo napsutest. Viszont pont ezert nem volt ho. Vagis a feletol felfele meg volt rendes ho, az aljan mar agyuztak minden este. A reggeli sieles mindig jeges volt, delutanra olvadt egy kicsit, akkor mar job volt. A delutani sieles utan a masodik es harmadik nap Sam es en ujra felmentunk sielni, elso nap ket csaj jot velunk, masodik nap mar 5-en. David (o a deputy head a suliban) mindig irt email az aznapi elmenyekrol az igazgatonak, o meg tovabbitotta a szuloknek. De mikor David megemlitette, hogy mi felvittunk par gyereket sielni, azt mondta, hogy azt nem kene. Igy ezutan mar gyerekek nelkul mentunk fel. Vagyis tobbnyire en, mert Sam se haladt ugy a tanulassal, mint szerette volna, es elment a kedve kicsit. Egy nap Ashleigh-vel mentem fel, de o meg meg jobban kezdo, mint barki mas. Szoval utana mar cask egyedul mentem meg egy-ket menetet, de en elveztem nagyon. Kozben mar a gyerekekkel is a kek palyan tartottunk, meg voltegy kis izelito a pirosbol is. En vegig kameraztam, fenykepeztem, mert a kamera a sisakomra volt szerelve, szoval keszult egy jo 900 kep, meg vagy 100 video. Azota csinaltam egy kisfilmet is a taborrol, megmutattam igazgatononek, aki mondta, hogy majd lehetove teszik a szuloknek, hogy megnezhessek, es hogy az iskola honlapjara is felteszik.

Delutanonkent vacsora elott vittuk a gyerekeket setalni a faluban, vagy videoztunk, vasarolgattunk. Volt egy jo nagy parkolo a falu szelen, ami teljesen ures volt, egyik este kivittuk oket, hogy rohangaljanak kicsit, kieresztve a gozt. Jol elvoltak vagy egy orat. Vacsora utan a hotel szervezett esti programokat. Egyik nap csoportokra osztottaoket, kaptak egy par oldalas papirt, amin a falu egy-egy "nevezetessege" volt, es a gyerekeknek meg kellett talalniuk oket. Masik nap videoztak, voltunk egyik este palacsintazni, meg volt egy jatek-estjuk is.

Szoval igy teltek a napok, mindenki jol erezte magat, gyerekeknek sem volt honvagya, pedig paran most voltak eloszor tavol a szuloktol egy hetig. Csutortok delutanra jol beborult az ido, de azert sieltunk. Ahogy mentunk fel a tetejere a siliftel, baromi hideg volt, es jegeso esett. A szel is fujt hozza rendesen, es olyan erzes volt, mitha a jeg vagna az arcodat. Igy sieltunk le a piros palyan, jo sok bukassal tarkitva, de azert elveztuk igy is. Csutortok ejjel meg annyira lehult az ido, hogy a jegeso atvaltott havazassa, de cask a teton, a szallas magassagaban meg ekkor is eso esett. Viszont igy pentek reggel friss havon sieltunk. Na tul sok nem esett, kb 3 cm, de teljesen mas volt igy sielni. Az ido nagyon kodos volt, ahogy sieltunk lefele, kb 25 metert lehetett latni. Delutanra kicsit kitisztult, igy a tabor utolso sielese is megvolt. Az oktatok mondtak meg szerdan, hogy ha penteken is jo ido lesz, akkor egy egesz napos sielesre megyunk. Ebbol nem let semi, pedig jol hangzott. A hegy tetejerol a masik oldalra is lehet sielni, ott is van vagy 10 masik felvono minden fele, es van egy masik kis falu az aljan. Azt terveztek, hogy ott sielgetunk egesz nap, a masik faluban megebedelunk, es cask este jovunk vissza a mi oldalukra. Viszont a rossz ido miatt ebbol nem lett semmi. :(

Pentek este meg megvolt a taborzaras, jottek az oktatok, es mindenki kapott egy hivatalos fuzetet, amiben benne van, hogy milyen szintre erteel a het vegere. Jovore ha mennek, akkor ezt viszi magkkal, es az oktatok tudjak majd, hogy honnan kell folytatni az oktatast. Masnap hajnalban keltunk, mert ismet 4 oras buszut vart rank a repterre, becsekkoltunk, hazarepultunk, a repteren mar vartak a szulok minket, es hatalmas tapsviharba tortek ki, mikor megjelentunk az ajtoban... Utana heten suliban kaptunk toluk egy csomo ajandekot, uveg bort, bonbon, par uveg angol sort, de kaptunk egy 100 fontos ettermi utalvanyt, meg fejenkent 25 fontos Nando's utalvanyt is koszonetkeppen.

Mar megvolt a jelentkezesi hatarido a jovo evi taborra, 17 gyerek jelentkezett. Erre 5 tanart tudnak vinni, es 6 tanar jelentkezett,igy kalapbol sorsoltak, hogy ki less az az 5 tanar. Hat es pont az en nevem maradt a kalapban, igy nem mehetek jovore... :(

 

Most a heten megint szunet volt suliban, holnap mar ismet megyunk. Most kezdodik majd az utolso tanitasi idoszak, 6 het maradt a nyari szunetig. Viszont jo sok minden lesz, minden evfolyam programja zsufolt. Mi is gyakorolunk mar az ev vegi eloadasra, ami a Minibeast nevet viseli. Minden gyerek be lez oltozve valamilyen bogarnak, lesz jo sok szoveguk, meg enekelnek egy jopar szamot, mint peldaul az Ici-pici pokfi es hasonlok. A felsobb osztalyok is keszulnek musorral, de hogy ok mit csinalnak, azt nem tudom. Annyit tudok, hogy a 6. osztalyosok minden evben egy musicalt adnak elo, iden az Annie-t.

Aztan lesz sport nap is, ami egy nagy esemeny a suli eleteben, majd  egy-ket osztaly megy kirandulni Franciaorszagba, mi is tervezzuk a mieinket levinni a tengerre, meg  Portsmuth-I sea world-be, mert az elmut idoszakban a tnger alatti elovilag volt a temank. Szuloi ertekezlet is lesz, majd ev vegen a vegzosoknek van egy BBQ az udvaron, arra ugye a tanarok is hivatalosak, szoval nem fogunk unatkozni Julius 10-ig, akkor van az utolso nap suliban.

 

A heten probaltam programokat szrvezni manak, hogy ne cask itthon uljek a szunet alatt. Hetfon meg dolgoztam az usziban, mert munkaszuneti nap van, es ilyenkor dupla fizetes van, igy bevallaltam egy 8 oras muszakot 16 ora fizetesert... Kedden bementem Richmondba a parkba,talalkoztam egy ismerossel, jot setaltunk. Szerdan csak kondizni voltam, meg utana tallkoztam Lukasszal, azt ucsorogtunk egy kicsit a parkban, par sor tarsasagaban. Csutortokon meg Brightonba mentem Lukasszal es lakotarsaval. Egesz jo ido volt, bar  szel fujt. Azert igy is tudtuk napozni kicsit, terdig bementunk a vizbe is, de baromi hodeg volt. Utana nezelodtunk kicsit Brighton belvarosaban is, majd haza indultunk. Ut kozben lejottunk az autopalyarol, mert radio mondta, hogy az M25 nagyon be van dugulva. Igy Gatwick repternel lejottunk a videki utakra, ami amugy is szebb, mint az autopalyan menni, es tomeg se volt. Megalltunk egy kis faluban, Shere a neve. Hires arrol, hogy itt forgattak a The Holiday cimu filmet Cameron Diazzal, Kate Winslettel, Jude Law-val es Jack Black-kel. Bementunk abba a pubba egy italra, ahol ok is buliztak, jo hangulatos kis falu, szep helyen is van, szoval tok jo volt.

Penteken Londonban voltam egesz nap, bementunk a London Muzeumba, majd csak ugy maszjkaltunk Szent Pal Katedralis korul, Covent Garden, Leicester Square, stb. Aztan vettunk szinhazjegyet, igy megneztuk a Miss Saigon musicalt. Egesz jo volt, de lattam mar job musicalt Londonban.

Tegnap mar nem csinaltam semmit, csak kondizni voltam, delutan meg megneztem a Veszprem -Kiel BL elodontot, ahol a Veszprem nyert, igy bejutott a mai dontobe, ami nemsokara lesz, azt is nezem majd. Tegnap volt az angol FA cup donto is, azt is neztem, ott az Arsenal nyert.

A kocsival van valami, mikor Richmondbol jottem haza, elkzdett rangatni, mikor gazt adtam. Aztan kozben eszrevettem, hogy elfolyik a hutoviz, de nincs tocsa az auto alatt. Szoval valoszinu hengerfej problema lesz vele. Elvittemszervizbe, de nem volt idejuk a heten, igy keddre kaptp idopontot, majd meglatjuk mit mondanak. Mar mashonnan kertem arajanatot egy hengerfej cserere, ott 350 fotot mondtak... nem orulok neki...

Na azt hiszem most mast nem irok, igyekszem legkozelebb hamarabb jelentkezni...

Szerző: spyke  2015.05.31. 16:48 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spyke.blog.hu/api/trackback/id/tr97506870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása