Mar csak 5 nap van hatra es irany Amerika. Termeszetesen nagyon varom, minden ossze van keszitve, papirok megvannak, penzt is valtottam, mar csak pakolni kell majd. Neztem az idojarast is, vegig 20 fok korul, foleg folotte lesz, telikabatot nem kell vinnem. :)

Megkezdodott az iskolai szunet is, szerdan voltunk utoljara, es majd csak aprilis 20-an megyunk legkozelebb. Azert az utolso teljes het stresszes volt, mert bejelentkezett az ISI (Independent School Inspection), ami a maganiskolakat ellenorzi idorol idore. A mi sulink utolso ellenorzese 6 eve volt, igy igazabol mar minden pillanatban vartunk oket. Egy hettel elotte telefonaltak, hogy akkor ezen a heten jonnek. Ez egy teljes, mindenre kiterjedo ellenorzes, 7 fo terulete van, es minden teruletet kulon ertekelnek. A 7 teruletbol egy az iskolai elokeszito, egy masik a tobbi osztaly, a maradek 5 meg minden mas hatterben zajlo dolgok, mint penzugy, management, tervek a jovovel kapcsolatban, aztan voltak maganbeszelgetesek veletlenszeruen kivalasztott gyerekekkel es szulokkel is, tanarokkal is. Szoval tenyleg huzos volt, 4 napon keresztul tartott. A vegen adnak ertekelest, de a hivatalos, irasos ertekeles majd csak 3-4 het mulva erkezik meg. Viszont szoban ertekeltek utolso nap, es jelesre vizsgaztunk. Az Excellent besorolast kaptuk, ami a masodik legjobb kaphato, viszont az elso Outstanding besorolast eddig 2 iskola kapta meg egesz Angliaban, es mi csak par %-ra voltunk ettol a besorolastol. Az iskolai elokeszitovel teljesen meg voltak elegedve, mondtak, hogy nagyon jo a tanari es segitoi kar nalunk. A masik nagyon jo, amit mondtak, hogy a gyerekek es szulok velemenye az iskolarol messze a legjobb, amit az elmult evekben hallottak. A lenyeg, hogy tul vagyunk rajta, most egy ideig nem kell rajuk szamitani. Penteken meg is unnepeltuk, atmentunk Guildfordba enni-inni, meg bulizni is elmentunk, 2 ora volt, hogy hazaertem.

Az ellenorzos heten volt csutortokon a 3-4. osztaly produkcioja. A Kincses Szigetet adtak elo, es baromi jo volt. Megintcsak meglepodtem, hogy mennyire tehetseges gyerekek jarnak ebbe az iskolaba. Egy oras volt a darab, es teljesen tokeletes volt, semmi hiba, szovegtevesztes, mindenki tudta mikor mit kell mondania, es meg a kalozok szerepebe is jol belebujtak. Sok lany fiut jatszott, mert ebben a ket osztalyban lany uralom van. Jok voltak az enekek is, volt par szolo, meg sok tanc. http://bit.ly/1RgEAKo Nem tudom, hgy mukodik e, ha rakattintotok erre a linkre...

A heten megint szinhazban voltam Londonban. Ez most viszont teljesen mas volt, mint eddig. Jan, az elokeszitos fonokom irt koruzenetet, hogy van 3 extra jegye egy eloadasra. A darab az elso vilaghaboru kirobbanasa elotti napokrol szolt, Ferenc Ferdinand meggyilkolasarol. Igy rendesen volt magyar kotodese a dolognak. A masik pikanteriaja a dolognak, hogy a darabot Jan szomszedja rendezte a felesege pedig 56-ban kivandorolt magyar no. Szoval termeszetesen egy jegyet igenybe vettem a harombol. Eloadas elott elmentunk vacsorazni is, 6-an voltunk osszesen. Mar a szinhazban, talalkoztunk a rendezovel es felesegevel is, valtottunk par szot magyarul is. A szinhaz a rendezo tulajdona, de ugy kell elkepzelni, mint egy nagyobb nappali szoba, elejeben a szinpaddal, hatul meg 4 sorban szekek, par szek oldalt is es ennyi. Mi az elso sorban ultunk, de az egybe volt a szinpaddal, a tobbi sor magasabban volt. Ha kinyujtottam volna a labam, akkor a szineszek atestek volna rajta. A darab jo volt, de nehezen allt ossze a kep. 3 szalon futott, az egyik a jelen, ahol egy idos magyar ember meseli el egy pszichologusnak, hogy mi tortent azokban a napokban. A masik szal pedig az idos magyar ember volt fiatal koraban a haverjaival azokban a napokban, mikor terveztek Ferenc Ferdinand meggyilkolasat. A harmadik szal pedig a szerbek terverol szolt, hogy ok hogy tervezik megolni Ferenc Ferdinandot. Aztan a szunetben megint csak beszeltunk a rrendezovel es felesegevel. Akkor mondtak, hogy a szerb szal az igazi tortenelem, mig a magyar szal vagy igaz, vagy mese. De egy ismerosuk meselte a sztorit, hogy ok voltak 4-en, akik elutaztak Szarajevoba, hogy megoljek Ferenc Ferdinandot, de hogy igaz e, azt nem tudta bebizonyitani. Viszont ez szolgalt alapul a tortenet megirasahoz. Mindenesetre izgalmas volt, szinesek is jok voltak, es elmeny is jo volt ilyen kicsi szinhazban lenni. Voltunk maximum 25-en az eloadason :)

Wokingban is voltam szinhazban, a Hairspray-t neztem meg. Egyszer meg lehet nezni, de nem lesz a kedvenc musicalem. Azert meg egyszer megnezem majd, mikor a 6. osztalyosok adjak elo a suliban.

Na most mas nincs, befejezem, mert megy a magyar-horvat meccs a teveben, vagyis interneten tudom nezni.

Nem hiszem, hogy mar irok bejegyzest az utazas elott, de majd facebookra folyamatosan toltok fel kepeket.

Szerző: spyke  2016.03.26. 18:12 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spyke.blog.hu/api/trackback/id/tr598528110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása